Blog

Hiken door Zuid-Amerika

By

12-08-2013

0 reacties

Nieuws

hikersEr zijn  talloze manieren waarop je je tijdens je vakantie door Zuid-Amerika kunt verplaatsen. Lekker snel met het vliegtuig of de bus voor wie wat meer van de landen wil zien. Maar voor wie het échte Zuid-Amerika wil ontdekken, is hiken de beste manier om door dit continent te trekken. Je neemt hierbij letterlijk elke meter die je aflegt in je op, wat uiteindelijk een onvergetelijke indruk zal achterlaten. Geen gehaast op vliegveld en stations, maar lekker op je eigen tempo genieten van de prachtige landschappen en bijzondere mensen.

De mooiste routes om te hiken

Er zijn in Zuid-Amerika verschillende routes die geschikt zijn voor een meerdaagse hike. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld in Colombia een prachtige tocht maken door het El Cucuy National Park. Bergpassen, gletsjers en spectaculaire uitzichten staan hier garant voor een indrukwekkende tocht. In Brazilië kiezen veel hikers voor het Chapada Diamantina park, waar je een 100 kilometer lange wandeltocht kunt afleggen en de hoogste waterval van het land vindt. Een van de mooiste natuurparken van dit werelddeel is te vinden in Chili, waar het Torres del Paine park het hele jaar door veel hikers aantrekt. De goede faciliteiten spelen hier naast de prachtige natuur ook zeker een rol bij.

uitzicht

W-TRAIL AND CIRCUIT – TORRES DEL PAINE (CHILE)

Goed voorbereid op pad

Nadat je bedacht hebt welke wandelroutes je af wilt leggen ben je nog niet klaar met je voorbereidingen. De juiste uitrusting vereist namelijk ook nog aandacht. Laat je daarom goed voorlichten in een outdoorwinkel om er voor te zorgen dat je alles bij hebt wat nodig is. Allereerst heb je vanzelfsprekend goede wandelschoenen nodig, die ervoor zorgen dat je grote afstanden comfortabel kunt afleggen. Maar denk ook eens aan de rugzak die je daarbij gaat dragen. Die moet niet alleen praktisch zijn, maar ook prettig om te dragen. Sokken worden bij de voorbereidingen nog wel eens over het hoofd gezien, maar ook deze kunnen in grote mate bijdragen aan je wandelplezier.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.