Blog

Social media op reis

By

16-01-2013

0 reacties

Nieuws

Business on a laptopEerder schreven we al over het sociale reizen als trend voor 2013, als gevolg van de groei van social media. Maar de invloed van social media en nieuwe technologieën op de reissector is nog veel breder. Text100 heeft onderzoek gedaan naar hoe groot die rol eigenlijk is.

Bij aanwezigheid van WiFi op vakantie, gebruikt meer dan de helft van de vakantiegangers social media. Het gaat voornamelijk om het delen van positieve ervaringen en de vakantiekiekjes. Een overzicht van alle activiteiten op sociale media rondom de vakantie zie je in het overzicht hieronder.

travel-social-media2

Overigens is naast de camera, de smartphone de meest populaire gadget om mee te nemen op vakantie. 61% Van de reizigers gebruikt de mobiele telefoon dagelijks, vooral om contact met het thuisfront te onderhouden. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan apps te downloaden speciaal voor de vakantie. Vooral de apps met een kaart zijn populair. Het kopen of maken van kaarten voorafgaand aan de reis is gelukkig niet langer nodig. Met onze smartphone op zak en de juiste apps kunnen we geheel voorbereid op reis.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.