Blog

Wintersport in Zuid-Amerika

By

25-11-2013

0 reacties

Nieuws

skien-zuid-amerika

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij vakantie in Brazilië en Zuid-Amerika. Toch zijn hier verschillende gebieden waar het goed mogelijk is: skiën. Van halverwege juni tot begin oktober, wanneer er in de Alpen nog geen sneeuw ligt, kun je hier terecht op schitterende pistes.

Wintersportgebieden

Niet alleen in Brazilië, maar in heel Zuid-Amerika vind je schitterende wintersportgebieden. Een paar voorbeelden:

  • Cerro Cateral, Argentinië. Dit is een van de grootste skigebieden van Argentinië. Het beschikt over ruim 120 kilometer aan pistes. Het gebied ligt op zo’n twintig kilometer van San Carlos de Bariloche, waar een internationaal vliegveld is.
  • Las Leñas, Argentinië. Dit gebied ligt ter hoogte van Buenos Aires, alleen dan vlak bij de Chileense grens. De pistes worden hier niet aangeduid met cijfers, maar met de namen van planeten.
  • El Colorado, Chili. El Colorado is goed te bereiken. Het ligt op slechts veertig kilometer van Santiago. Hier vind je niet erg veel pistes, maar voor degenen die toch uitdaging zoeken, is er de mogelijkheid tot off-piste skiën. Ook zijn er slalomafdalingen en een funpark.
  • Portillo, Chili. Dit is een van de oudste wintersportbestemmingen van Zuid-Amerika. Al in 1949 openden hier de eerste skiliften en tegenwoordig vind je er 45 kilometer pistes en veertien liften. In de zomer vind je hier wedstrijdskiërs die mogelijkheden zoeken om te trainen.
  • Valle Nevado, Chili. Ten westen van de Chileense hoofdstad Santiago ligt dit jonge skistation. Elk jaar zijn er meer liften en voorzieningen bij gekomen en nu is het een gebied met ruim honderd kilometer aan pistes.

skien-zuid-amerika-bergen

Kleding

Als je gaat zomerskiën in Zuid-Amerika, moet je natuurlijk de juiste skikleding dragen. Je moet ten minste een waterafstotend skipak bij je hebben. Op de piste vind je namelijk natte sneeuw en nat worden is in de kou natuurlijk geen pretje. Waterafstotende kleding zorgt er verder voor dat je niet kletsnat van de berg naar beneden komt. Handschoenen zijn daarbij ook belangrijk, want koude handen krijgen tijdens het skiën is ontzettend vervelend. Een handschoen moet kunnen ademen, want handen zijn de meest transpirerende lichaamsdelen.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.